Skip to content
Politică

România, sprijin neașteptat pentru Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se arată drept un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen. El lansează un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire.

Tajani susţine că România a îndeplinit toate condiţiile necesare aderării la Schengen şi cere statelor membre să accepte acest lucru deoarece ar fi fi în interesul tuturor părţilor, scrie Adevărul.

Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare.   

Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces.   

Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire.   

Beneficiile admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen sunt în avantajul tuturor, inclusiv al statelor deja parte a Spaţiului Schengen”, a scris Tajani pentru Adevărul.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se afla în România unde urmează să aibă mai multe întâlniri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *