Skip to content
Politică

România SRL, o firmă care trăiește pe datorie. Cine va plăti nota?

psnews.ro

Social-democrații, în frunte cu Viorica Dăncilă, au suferit o a doua mare înfrângere în doar 5 luni: guvernul condus de urmașa lui Liviu Dragnea trebuie să își facă bagajele și să plece acasă pe ușa din dos.

Greul pentru Viorica Dăncilă abia acum începe. Fără a mai avea la îndemână pușculița cu bani, președintele PSD se află acum în situația în care trebuie să-și găsească urgent un colac de salvare și să înoate către mal, înainte de a fi aruncată din barcă chiar de către prietenii ei de conjunctură. Iar colacul de salvare nu poate fi decât retragerea din funcția de președinte al PSD și renunțarea la candidatura la prezidențiale.

Nemulțumiții din PSD pregătesc chiar începând de joi un puci în interiorul partidului, profitând de votul anti-Dăncilă la moțiunea de cenzură. Mai mulți lideri social-democrați, nemulțumiți de Viorica Dăncilă și de poziționarea acesteia în sondajele interne pentru alegerile prezidențiale, își vor exprima public îngrijorările. Voci grele din PSD se pregătesc, astfel, să declare că au cel mai slab candidat al partidului la prezidențiale și nu o mai pot susține în cursa pentru Cotroceni. Iar acesta poate fi începutul sfârșitului pentru cariera politică a Vioricăi Dăncilă.

Își va da ea demisia din funcția de președinte al PSD? Va renunța urmașa lui Dragnea la candidatura la prezidențiale, devenind astfel Mircea Diaconu o opțiune și pentru PSD-iști?

Un lucru este cert: fuga PSD-ului de realitate, lipsa zdobitoare de competenţă a membrilor propriului guvern și golirea visteriei statului nu vor rămâne nedecontate.

În lupta pentru putere, clasa politică a uitat să mai guverneze pentru români. Guvernarea Viorica Dăncilă a plecat, iar în urma ei a rămas România SRL, o firmă care are probleme mari cu împrumuturile și încasările, o firmă care trăiește pe datorie. Și, mai grav, o datorie externă care în ultimii 3 ani a ajuns să fie mai mare decât cea din anii grei ai crizei.

De cealaltă parte, în opoziție, astăzi se bea șampanie. Avem toate semnele că toamna aceasta va însemna ieșirea din zona scenariilor și intrarea în perimetrul concretului, în care strategiile se vor transpune în realitate. România va intra curând într-o eră de guvernare liberală, pentru că la masa de joc s-a făcut loc pentru un nou jucător, cu un alt set de cărți în mână: Ludovic Orban.

Dar, totuși, pentru România SRL se anunță vremuri grele. Dăncilă a plecat, dar cine plătește nota de plată de la Guvern?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *