Skip to content
Politică

România, „stat represiv”? Tăriceanu: „Altele sunt instituţiile care conduc România”

România, „stat represiv”? Tăriceanu: „Altele sunt instituţiile care conduc România”

Astfel, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că are impresia că, sub „paravanul” luptei împotriva corupţiei, ar exista un „asalt” al „statului represiv”, adăugând că este „de neînţeles” prezenţa la bilanţul DNA a preşedintelui ÎCCJ şi a reprezentanţilor serviciilor secrete.

" "

„Impresia mea este că, sub paravanul acestei misiuni nobile care este lupta împotriva corupţiei, asistăm la un asalt al ceea ce unii cred că este statul de drept, ceea ce, de fapt, este statul represiv”, a susţinut Tăriceanu, la o dezbatere organizată de Comisia specială pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept din România, la Palatul Parlamentului.

Totodată, el a afirmat că la bilanţul activităţii DNA pe 2015 au participat şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şefii serviciilor secrete, dar a lipsit reprezentantul cetăţenilor – Parlamentul.

„A fost suficient să mă uit la prezenţa în sală şi prezenţa la tribună. Ce am văzut acolo: preşedintele ţării, prim-ministrul, ministrul Justiţiei, sigur conducătorii procuraturii generale, DNA, dar, pe lângă aceştia, am observat prezenţa pentru mine de neînţeles a preşedintelui ÎCCJ, prezenţa serviciilor secrete, toţi veniţi în costume militare. Ce a fost acolo? A fost o formulă abilă de manifestare a forţei statului. La această manifestare aveţi impresia cumva că cetăţeanul era reprezentat? Nu. Era statul represiv, la care se asociază şi justiţia prin persoana preşedintelui ÎCCJ, în sfidarea principiului fundamental de separaţie a puterilor în stat, iar cetăţeanul nu era nicăieri”, a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.ro

Mai mult, acesta a afirmat și că  nu Parlamentul, care exprimă voinţa cetăţenilor, conduce România, ci „alte instituţii”.

„Mai este forţa politică reprezentată de Parlament, care exprimă voinţa cetăţenilor şi opţiunea cetăţenilor? Nu. Altele sunt instituţiile care conduc România. Asta este realitatea, sigur cu toate mijloacele pe care le am eu la dispoziţie, atunci consecinţele asupra presei sunt inevitabile, represaliile, represiunile, presiunile, şantajul”, a adăugat preşedintele Senatului.

" "

1 comentariu la “România, „stat represiv”? Tăriceanu: „Altele sunt instituţiile care conduc România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *