România străluceşte la canotaj. Bodnar și Radiș, de neînfrânt

canotaj
Sursa foto: Federaţia Română de Canotaj

România a obţinut la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale două medalii de aur, una de argint şi două de bronz, iar canotajul a calificat 11 ambarcațiuni la Jocurile Olimpice.

Campioanele olimpice, mondiale şi europene la dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi-au continuat supremaţia în probă înregistrând, duminică, a 26-a victorie consecutivă în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

La cursa de duminică, Simona şi Ancuţa, care au condus cursa de la început până la final, au fost urmate de echipajele din Lituania şi SUA.

Neînvinse din 2019, româncele s-au calificat încă din semifinale şi la Jocurile Olimpice Paris 2024, notează ziare.com.

Aur și la 8+1

A doua medalie de aur a zilei a venit din partea echipajului de 8+1. În componența Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu, barca României și-a spulberat competiția, terminând la mare distanță de SUA și Noua Zeelandă. Canotajul califică a 11-a ambarcaţiune la Jocurile Olimpice.

Ce medalii am mai luat la Mondiale

Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medalia de argint, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au câştigat bronzul la dublu vâsle categorie uşoară, la fel ca şi barca de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL