Skip to content
Republica Moldova

România susține R. Moldova în procesul de modernizare a Armatei Naționale

Facebook

Șef al Statului Major General al Armatei Române, Daniel Petrescu, se află într-o vizită oficială la Chișinău, unde se desfășoară exercițiul „Scutul de Foc 2022”. În acest context, generalul român s-a întâlnit cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, și cu comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc.

În cadrul întâlnirii, oficialii au abordat subiecte cu privire la cooperarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, reforma sectorului de apărare din Republica Moldova, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și despre situația de securitate regională, informează army.md.

Anatolie Nosatîi a apreciat sprijinul constant al Guvernului României pentru reformarea domeniului de apărare din Republica Moldova, menționând că România a fost și este un partener strategic valoros pentru țara vecină.

La rândul său, generalul Petrescu a reiterat disponibilitatea de a susține, în continuare, procesul de modernizare a Armatei Naționale conform standardelor occidentale și democratice.

În acest sens, oficialul militar român a menționat că, împreună cu echipa de la Ministerul Apărării Naționale, va depune eforturi pentru asigurarea realizării eficiente a programelor și proiectelor cu referire la domeniul de instruire, logistic și medical, destinate pentru dezvoltarea instituției de apărare a Republicii Moldova, și va acorda susținerea necesară în cadrul organizațiilor ONU, UE și NATO.

Totodată, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc și generalul Daniel Petrescu au vorbit despre activitatea comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării şi creșterea interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii multinaţionale, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Delegația română a mai avut un șir de întrevederi cu specialiști din subdiviziunile Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Joi, 22 septembrie, generalul Petrescu participă, alături de comandantul Gărzii Naționale a statului Carolina de Nord, SUA, general-maior Marvin T. Hunt, ambasadori și atașați militari, la Ziua Vizitatorilor Distinși din cadrul exercițiului multinațional „Scutul de Foc 2022”, relatează army.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *