Skip to content
Sport

România talentelor: sculpturi din metal care prind viață

editiadedimineata.ro

Ediția de dimineață, în căutarea de noi talente, a avut ocazia să întâlnească un artist cu totul special, pasionat de prelucrarea metalelor într-un mod aparte.

Născut și copilărind în Brașov, Daniel Rădulescu, a decis la vârsta de 19 ani să înceapă un nou capitol în viața sa, mutându-se în Capitală. După mai multe job-uri schimbate și eșecuri, Daniel a reușit să își dezvolte propria firmă, iar până în prezent a ajuns să colaboreze cu peste 80 de companii, firme sau artiști, demonstrând că ambiția și pasiunea pot depăși orice obstacole. În 2013, Daniel a realizat grafica din Primăria Municipiului București, iar în 2015 a coordonat 6 artiști pentru a realiza peste 30 de sculpturi la Muzeul Bucovinei din Suceava. Anul 2016 a adus cea mai mare provocare pentru Daniel, acesta coordonând un design de 1200 de metri pătrați în mall-ul Park Lake din București, fiind unul dintre cele mai complexe design-uri din Europa, potrivit editidedimineata.ro

În acest sens, echipa s-a ocupat de realizarea unui interviu pentru aflarea mai multor detalii.

Inițial, Daniel Rădulescu a răspuns la întrebarea cum a început pasiunea pentru artă?

Desenez de când mă știu, încă am caietele cu benzi desenate din copilărie la care țin foarte mult. Lucrurile au început să se contureze de prin liceu, când am început să aprofundez grafica tradițională dar și digitală. Iubeam mult ce făceam și puteam să-mi vizualizez viața făcând doar asta”, a răspuns artistul.

În continuare, Daniel a dat detalii despre felul în care a căpătat aceste deprinderi, respectiv de unde se inspiră.

Pot spune că am avut mulți mentori de-a lungul anilor, care au avut un impact și o influență mare asupra mea la momentul lor, atât pe zona de artă, viața de zi cu zi, sau partea de antreprenoriat. Cred că toți suntem influențați de o anumită persoană, în anumite momente mai sensibile ale vieții, în care să ne regăsim încrederea sau speranța, de cele mai multe ori făcând-o probabil inconștient. Cât despre inspirație, e nevoie să dau o tură prin oraș și să fiu atent la ce se întâmplă în jur. Trăim într-o lume mult prea îmbibată în informații și evenimente, iar pentru mine cel puțin, care abordez destul de mult ființa umana în lucrări, este esențial”, a comentat acesta.

Citiți interviul integral AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *