Skip to content
Europa

România trimite ajutoare umanitare în Croația

news.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România va trimite ajutoare în Croația, grav afectată de cutremurul de 6,4 pe scara Richer, în urma căruia au murit șapte oameni și alte zeci de persoane au fost rănite.

Într-o declarație făcută la Palatul Victoria, după ședința de Guvern, Florin Cîțu a precizat că valoarea ajutoarelor umanitare este de peste 640.000 de lei.

Aseară, autorităţile de la Zagreb au activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, ca urmare a cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Guvernul îşi exprimă solidaritatea cu cetăţenii din Croaţia şi trimite, prin DSU, ajutoare umanitare în valoare de 640.600 lei”, a anunţat premierul.

Ajutoarele trimise de România constau în containere de locuit, corturi, paturi, saltele, saci de dormit. Echipele de căutare-salvare ale DSU au fost pregătite să intervină în Croația, însă, potrivit premierului Florin Cîțu, nu a mai fost necesară intervenția.

Un cutremur puternic a avut loc marți, în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb. Seismul a înregistrat o magnitudine de 6,4 și vine pe fondul panicii produse de un alt seism, produs cu o zi în urmă cu magnitudine de 5,2. Alte două seisme de mai mică intensitate s-au produs și miercuri, de 4,9 și 4,6 pe scara Richter.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *