Skip to content
Politică

Romania va avea sistem de instalaţii mobile de lansare a rachetelor antinav

Guvernul a dat undă verde achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare a rachetelor antinavă. Costurile minime se ridică la 137 milioane de euro, fără TVA.

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete antinavă. Contractul de furnizare, care va cuprinde şi suportul logistic iniţial, va fi multianual şi se va derula în perioada 2018 – 2022 iar valoarea estimată pentru program este de minimum 137 milioane de euro, fără TVA.

Interesul esenţial de securitate pentru statul român în legătură cu acest program de înzestrare îl constituie realizarea pe teritoriul naţional a unei infrastructuri de producţie/asamblare/testare/mentenanţă în domeniul militar la nivelul unui operator economic cu capital majoritar sau integral de stat, în care să se execute integrarea de elemente componente ale SIML, operaţiuni de mentenanţă pe ciclul de viaţă al SIML, astfel încât în situaţii de criză şi război să nu fie necesară trimiterea acestora în afara teritoriului naţional, precum şi implementarea unor soluţii viitoare de modernizare pentru aceste sisteme”, precizează MApN, conform news.ro.

Tot MApN adaugă că implementarea programului se poate face „doar prin atribuirea contractului către un operator economic din state membre NATO sau UE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *