Skip to content
Politică

România va primi 2,2 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru compensarea facturilor la energie. Anunțul premierului Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei Executivului, că la nivelul Comisiei Europene s-a decis alocarea unei sume de 40 de miliarde de euro pentru a ajuta țările Uniunii să facă față crizei energetice. Din această sumă, României îi vor reveni 2,2 miliarde de euro, iar banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru a compensa facturile la energie, dar și pentru a ajuta mediul privat.

Ne-am întâlnit luni după-amiază cu reprezentanţii din sectorul energetic, am dorit să avem o discuţie prin care să ne asigurăm că cetăţenii şi economia beneficiază în continuare de energie şi gaze, în condiţii acceptabile. Astfel, ne-am întâlnit cu furnizorii şi distribuitorii, pentru a discuta toate aspectele legate de măsurile guvernamentale pe care le-am luat în ultimul an şi să stabilim cu cei implicaţi în sectorul şi în procesul de implementare atât instituţii publice cât şi societăţile din domeniu, modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri astfel încât să fie sustenabil şi să ofere predictibilitate”, a spus premierul Ciucă, citat de news.ro.

Şeful Executivului a precizat că ”este nevoie de astfel de discuţii astfel încât să putem să aliniem măsurile noastre la cele care au fost deja discutate şi parte dintre ele aprobate la nivelul Comisiei Europene”.

”În acest sens, avem o veste bună prin decizia pe care a luat-o ieri Comisia, în sensul în care se vor disponibiliza 10% din fondurile de coeziune, la nivelul întregii Uniuni discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocaţi pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri şi pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili”, a completat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *