Skip to content
Politică

România va primi o sumă uriașă în următorii cinci ani pentru infrastructură

" "

Ca urmare a semnării Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM) – perioada 2014-2020, țara noastră va primi în jur de 9,5 miliarde de euro pentru investiţii în proiecte de mediu, energie şi transporturi, a anunţat.

Comisia Europeană a adoptat Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM), pentru perioada 2014 – 2020. POIM este un pachet major de investiţii, de aproape 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE, bani ce vor fi investiţi în proiecte de mediu, energie şi transporturi. Programul reprezintă aproape jumătate din cele 23 de miliarde de euro alocate României prin politica de coeziune a UE. Luând în calcul şi cofinanţarea de la bugetul naţional, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicaţi creşterii economice şi creării locurilor de muncă”, se arată într-un comunicat al Reprezentnței CE din România.
Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, a afirmat că acesta reprezintă cel mai mare program operaţional al României şi al doilea din Europa, ca mărime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *