Skip to content
Politică

România va produce două noi tipuri de arme. Anunțul vine de la ministrul Economiei, Nicolae Bădălău

România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta pentru producerea a două noi tipuri de arme, la Uzina Mecanică de la Plopeni, din judeţul Prahova, a declarat joi ministrul Economiei, Niculae Bădălău, pentru B1 TV.

„Noi trebuie să trecem de la 7,62 (calibrul gloanţelor – n.r.) cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români şi-ar dori să se doteze”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Potrivit ministrului economiei, va fi înfiinţată o nouă societate romano-italiană, în care Guvernul României va deţine 80% din acţiuni.

„În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%”, a adăugat ministrul economiei.

În nouă companie ar urma să se producă două tipuri de arme de asalt pe care statul român ar intenţiona să le exporte şi care să înlocuiască şi Kalashnikov-ul utilizat în momentul de faţă de infanteria română. Printre ele numărându-se şi modelul Beretta ARX 160.

„Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *