Skip to content
Sănătate

România vinde 700.000 de vaccinuri anti-Covid în Irlanda

Facebook/Guvernul Romaniei

România vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin produse de Pfizer / BioNtech. Anunțul acordului a fost făcut de premierul irlandez, Micheál Martin, care a catalogat vestea ca fiind una excelentă. „Este un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populației„, a transmis acesta pe Twitter.

Premierul Irlandei a postat pe contul său de Twitter un mesaj prin care anunță încheierea unui acord cu România, pentru achiziționarea a 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-Covid.

Am încheiat un acord prin care ne-am asigurat 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-Covid din România. Sunt vești extraordinare, iar acest lucru reprezintă un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populației irlandeze”, a scris Micheál Martin.

Vaccinurile urmează să fie livrate în Irlanda în luna august și vor fi asigurate direct de la Pfizer, sub forma unei redistribuiri a dozelor comandate inițial de România. Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România. Țara noastră a mai vândut și Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său, scrie digi24.ro.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *