Skip to content
Politică

România visează în 2018 să ridice CFR la performanţele din secolul XX!

b365.ro

Ministrul Transporturilor Lucian Şova spune că nivelul serviciilor oferite de CFR-ul nostru este echivalent celui asigurat de transportul feroviar din secolul XIX.

Ministrul Transporturilor susţine că trenurile româneşti merg, uneori, cu viteza cu care se circula pe calea ferată în secolul al nouăsprezecelea şi că există peste 500 de restricţii de viteză. „Aproape că avem mai multă cale ferată cu restricţii decât cale ferată bună”, a conchis metaforic Lucian Şova, conform news.ro.

În această situaţie, visul ministrului Transporturilor este să readucă CFR măcar la nivelul la care era în 1989.

Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar, nu aşteaptă numai fonduri europene. Noi am fost dependenţi în ultimii ani exclusiv de fonduri europene. Eu am promovat ideea şi a câteva rezultate apropo şi de ultima rectificare bugetară, în sensul de a aloca fonduri pentru modernizarea şi segmentelor de cale ferată, sau măcar aducerea lor la standardul din 1989 prin eliminarea restricţiilor. Dacă puteţi să credeţi, deşi nu se cunoaşte deloc, pentru că sunt peste 500 de restricţii de viteză astăzi pe infrastructura feroviară din România. Cu resurse proprii, CFR Infrastructură până astăzi a eliminat 192 de restricţii dedicate unor anumite puncte în care trenul trebuia să circule cu viteze sub cea normată”, a precizat Şova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *