Skip to content
Politică Sport

România vrea 6-8 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, spune că la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, delegaţia României are ca obiectiv obţinerea a 6-8 medalii.

“Am avut o analiză destul de realistă astăzi şi tind să cred că, din păcate, nu ne vom ridica la nivelul la care am investit în ultimii doi ani de zile. Aş vrea totuşi să cred că pentru obiectivul de performanţă, spre deosebire de analiza Comisiei Tehnice care spune patru-şase medalii, să putem merge către şase-opt medalii”, a spus Boroi după o întâlnire la Izvorani cu preşedinţii de federaţii.

Din păcate, pentru gimnastică, simpla prezenţă la Jocurile Olimpice ar putea fi considerată o perfromanţă.

“Probabil pentru noi şi calificarea echipei la Jocurile Olimpice poate aduce bucuria obţinerii unei medalii în situaţia în care ne aflăm astăzi. Trebuie să fim şi realişti dar avem şi suficientă încredere, pe care trebuie să o arătăm sportivilor noştri. Trebuie însă să facem lucrurile pas cu pas şi trebuie să avem răbdare să creştem sănătos până la la podiumul olimpic. Avem obiectiv o medalie, dar nu vrem să punem presiune pe sportivi”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *