Skip to content
Politică

România vrea să pătrundă pe pieţele din Asia Centrală. CCIR caută colaborare cu Uzbekistan FOTO

România vrea să pătrundă pe pieţele din Asia Centrală. Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) caută colaborare cu Uzbekistan.

Companiile româneşti interesate să pătrundă pe noi piețe au avut ocazia să se informeze despre oportunitățile de afaceri din Uzbekistan, într-un seminar de business organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Uzbekistan şi European Profiles SA, marţi, 31 mai 2016, la CCIR Business Center, potrivit unui comunicat trimis, marţi, PSnews.ro.

La eveniment, au participat Aurelian Gogulescu (vicepreşedinte al CCIR şi preşedintele CCI Prahova) şi Virgil Goagă (directorul de relații externe al CCIR), alături de reprezentanți ai Camerei de Comerț Eleno-Române, ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, ai Confindustria România, ai ambasadelor Greciei, Ucrainei și Republicii Moldova la București, oameni de afaceri și ziariști. Oaspetele de onoare al seminarului a fost reprezentantul Ministerului de Externe al Uzbekistanului, Dilmurod Abidov, consilier special pe probleme economice.

1 (1)

“Scopul principal al acestui seminar a fost de a demonstra că există oportunități pentru firmele românești, de a iniția discuții bilaterale și relații pe termen lung cu potențiali parteneri din Uzbekistan. Sunt convins că în viitor acest tip de proiect internațional va cuprinde și reprezentanții unor companii din alte țări, cum ar fi Turkmenistan”, a spus Aurelian Gogulescu.

În contextul politicii Camerei de Comerț și Industrie a României de susținere a companiilor românești pentru intrarea pe noi piețe și dezvoltarea de cooperări internaționale, vicepreședintele CCIR a transmis propunerea părții române de a stabili legături cu Camerele de comerț din Uzbekistan și din capitala Tashkent, prin semnarea de acorduri de colaborare.

2 (3)

“Mulțumită acestui eveniment, organizat prin intermediul CCIR, cooperarea dintre firmele din România, Italia, alte state europene sau Turcia și cele din Uzbekistan, se va extinde în multiple direcții”, a declarat Dilmurod Abidov.

Diplomatul a făcut o prezentare detaliată a stadiului actual de dezvoltare a Uzbekistanului, după 25 de ani de independență, și a principalelor domenii care au nevoie de investiții și transfer de know-how. Acestea sunt: industria auto (piese de schimb), energia (resurse regenerabile), industria pielăriei, industria chimică, alimentară, a materialelor de construcție, TIC, electrică și electrotehnică, industria ambalajului, parcuri tehnologice etc.

3 (2)

Dimitris Bakolas, președintele şi directorul general al European Profiles SA, a subliniat implicarea CCIR în invitarea și găzduirea companiilor românești interesate de piața Uzbekistanului la acest seminar replicat în 9 țări europene.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene de training în management pentru IMM-urile din Uzbekistan, derulat de un consorțiu condus de European Profiles SA (Grecia), alături de WYG Internaţional Ltd. (Marea Britanie), CCI Paris Ile-de-France (Franța), CCI Birmingham (Marea Britanie), Planet S.A (Grecia) și Anticrisis Management Consulting (AMC) Uzbekistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *