Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu omologul sloven, Bostjan Poklukar

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a efectuat joi o vizită oficială în Slovenia, la invitația omologului meu, Boštjan Poklukar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, cei doi demnitari au abordat teme europene de interes comun, precum azilul și migrația, aderarea României la spațiul Schengen, aspecte aflate pe agenda bilaterală cu accent pe cooperarea polițienească și situațiile de urgență, precum și consolidarea cooperării în plan regional și european.

A fost reiterat interesul comun pentru combaterea criminalității sub toate formele sale, precum și pentru stabilirea celor mai bune modalități de cooperare, inclusiv din perspectiva organizării unei întrevederi la nivel de șefi de poliție. În acest sens, a fost evidențiată importanța schimbului operativ de informații pentru combaterea criminalității organizate, cu accent pe traficul de migranţi, droguri şi cyber crime. Partea slovenă a comunicat intenția de a trimite în România un atașat de afaceri interne, care să contribuie la eficientizarea cooperării.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: