Skip to content
Economie Internațional Societate

Românii, a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania

botosaninecenzurat.ro

Românii au devenit, în 2018, a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania, după turci, polonezi şi sirieni.

Mai precis, aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului trecut în Germania, numărul acestora fiind de peste patru ori mai mare decât în anul 2011, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică din Germania.

Creşterea numărului de români din Germania confirmă ceea ce ştiam deja că s-a întâmplat în ansamblul migraţiei româneşti în străinătate din perioada de după criză. Ca urmare e efectelor crizei financiare din 2008, începând cu anul 2012 a avut loc un gen de reorientare a migraţiei româneşti, în special în nordul Europei, care a rezistat mai bine crizei. Astfel, putem vorbi de două fluxuri de emigranţi români în Germania: unii care pleacă direct din România şi unii care vin din alte ţări din Europa“, a declarat prof. univ. dr. Dumitru Sandu de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Univer­si­tăţii din Bucureşti, transmite zf.ro.

Statisticile arată că 27% dintre cei aproape 700.000 de români din Germania au între 30 şi 40 de ani, 23% au între 20 şi 30 de ani, iar peste 19% au vârste mai mici de 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *