Skip to content
Sănătate

Românii au devenit imuni la mâncarea în exces de sărbători. Șeful UPU SMURD, Bogdan Oprița: Noi nu mai avem persoane care fac abuzuri

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, Bogdan Oprița, medicul șef al UPU SMURD București și șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca, susține că în România problemele medicale provocate de excesele de mâncare și alcool din perioada sărbătorilor s-au diminuat foarte mult în ultimii ani.

„Noi nu mai avem persoane care fac abuzuri de așa ceva, acum nu mai există astfel de cazuri, asta se întâmpla în urmă cu 10 ani. Am mai avut câte un caz, maxim două.

Omul poate veni cu orice fel de patologie, de la o simplă indigestie, poate veni cu o pancreatită acută, dacă mănâncă și consumă alcool. Însă, patologiile acestea nu mai sunt de actualitate în acest moment. Mai sunt câțiva oameni care fac exces de alcool și se pot intoxica în grade variate, să se îmbete, pe românește, și să fie nevoie să vină la spital, sau dacă mănâncă în exces pot veni la spital de la o indigestie până la o patologie biliară, dar nu prea mai avem cazuri de acest tip.

Pentru pacienții cu forme ușoare merg serviciile de ambulanță la ei, iar formele grave nu mai există. Am aflat că alimente s-au mai scumpit”, spune medicul.

Acesta susține că în cazul situațiilor mai grave provocate de consumul alimentelor în exces există locuri la unitățile de Primiri Urgențe.

„Pandemia nu presupune nimic. De circa 5 zile valul trei s-a cam stins în secțiile de primiri urgențe, adică avem un număr redus de cazuri, 4-5, iar aceste cazuri nu sunt pe măsura împietririi activității, cu atât mai mult cu cât în zona verde, când a început pandemia, aveam 40% din cazuri, iar acum avem 50% din numărul de cazuri dinainte și această situație se suprapune pe o situație în care numărul de cazuri Covid sunt reduse. Probabil va veni un val 4 la sfârșitul lunii mai”, conchide medicul Bogdan Oprița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *