Skip to content
Externe

Românii blocați în aeroportul din Cancun au fost lăsați să intre în Mexic. Ministrul de Externe mexican: „Lucrăm să nu se mai repete”

Profimedia Images

Însărcinatul cu afaceri de la ambasada României în Mexic, Ionuț Vâlcu, a spus că turiștii români care au fost blocați pe aeroportul din Cancun au fost lăsați să intre în țară. În replică, ministrul de Externe al Mexicului a scris că românii “vor fi întotdeauna bineveniți” și că guvernul lucrează ca astfel de situații să nu se mai repete.

“Sunt la aeroportul din Cancun, unde se finalizează favorabil intrarea turiștilor români care au avut probleme în ultimele zile în controlul imigrației. Mulțumesc în special lui Marcelo Ebrard, Secretariarului pentru Relații Externe, Institutului Național de Imigrări și lui Eduardo Albor pentru tot sprijinul și diligențele”, a scris, pe Twitter, însărcinatul cu afaceri de la ambasada României în Mexic.

Ministrul de Externe al Mexicului a scris ca răspuns la mesaj că “rămânem la dispoziția dumneavoastră”.

„Rămânem la dispoziția dumneavoastră, lucrăm cu sprijinul Institutului Național de Imigrări pentru ca (n.red. astfel de situații) să nu se mai repete. Românii vor fi întotdeauna bineveniți în Mexic”, arată mesajul de pe Twitter.

Unul dintre turiștii care nu a fost lăsat să intre în țara din America Centrală a scris, pe Facebook, că a fost eliberat după o decizie a unei instanțe locale.

“Astăzi am fost eliberați, după o decizie a unei Instanțe locale (din ce am înțeles de la românii stabiliți în Cancun), dar și la presiunile și negocierile duse de autoritățile române prin MAE și cu sprijinul domnului consul Ionuț Vâlcu.

Însă cel mai mare impact in acesta situație “ciudată”, ați fost voi și pentru asta va mulțumesc din suflet, atât eu cât și sutele de români care au trecut prin aceasta experiență traumatizantă”, arată mesajul lui Gabriel Horț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *