Românii care ajută statul să-i găsească pe evazioniști ar putea fi răsplătiţi

evaziune fiscală
evaziune fiscală

Statul cere ajutorul românilor în lupta cu evaziunea fiscală. Ministrul Finanţelor propune ca românii care ajută statul să-i găsească pe evazionişti să fie răsplătiţi. Este nevoie de bani pentru dubla majorare a pensiilor de anul viitor. Legii pensiilor, necesită o colectare mai bună la bugetul de stat.

Poate vă întrebați de ce dintr-o dată a explodat în spațiul public subiectul evaziunii fiscale. Răspunsul direct este că există la un nivel alarmant. Suntem campioni în Uniunea Europeană la acest capitol.

Este greu de spus câtă evaziune fiscală se face în România. Însă ea este estimată undeva la 160 de miliarde de euro. Bani suficienți pentru a construi, atenție, toate autostrăzile pe care le avem în lucru, de a construi spitalele regionale și ne rămân bani suficienți de majorarea pensiilor.

Însă, evaziunea fiscală există deci statul trebuie să caute în altă parte bani pentru aceste lucruri. Unde se face însă evaziune fiscală. Potrivit unei analize realizata de economica.net, evaziunea fiscală cea mai mare este pe impozitele indirecte (TVA, accize), sectoarele cele mai importante sunt cele unde aceste impozite sunt mari și, deci, impactul fiscal este major: produsele din tutun, cosmetice, ceasuri, produse de lux. Evaziunea se face prin contrabandă și prin contrafacerea acestor produse, care sunt comercializate la negru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL