VIDEO Românii care au tranșat porcul în sufragerie, virali pe Internet. „Era păcat să le înghețe mâinile”

Sursă foto: Captură video

Un clip cu un porc care a fost tranșat într-o locuință (video), înainte de sărbători, face furori pe rețele sociale. Animalul este pregătit de o familie, în sufragerie, în timp ce oamenii se uită la televizor.

Mii de comentarii și aprecieri a strâns pe rețelele socializare un clip video de 15 secunde în care este înfățișată o familie de români, aflată la „pomana porcului”.

Porc tranșat în sufragerie

Ceea ce face ca imaginile să pară cu totul ieșite din comun este locul unde animalul este tăiat: într-o sufragerie, în fața unui televizor, informează newshd.ro.


Acest clip video viral pe rețele sociale este arătată o familie așezată confortabil pe canapeaua și fotoliile dintr-o sufragerie, în mijlocul căreia tronează carcasa porcului de peste 100 de kilograme, așezară pe celofan.

Doi bărbați se ocupă de tăierea animalului, în timp ce alți membrii ai familiei le țin companie, privind totodată la televizor.

„Nu credeam că o să văd așa ceva, dar uite că se poate să văd, au inițiativă oamenii, era păcat să le înghețe mâinile afară și asistă și toată familia la căldurică”, a comentat unul dintre cei care au văzut imaginile, potrivit newshd.ro.

Clip video viral, comentariile românilor

Iată alte câteva comentarii adunate de acest clip video viral de la pomana porcului:

„Asta înseamnă că în casa s-a produs o crimă, dacă animalul făcea parte din familie, având în vedere că au copilărit împreună. Să sune cineva la Poliție”.

„Când eram copii, prin anii ’60, am văzut la țară așa ceva. Tăiau porcii, îi pârleau, îi spălau afară, apoi îi băgau în casă unde era pe jos lut, îi puneau pe un strat gros de paie și-i desfăceau acolo și desfăcutul era într-un un anume mod: slănina era într-o bucată ca un pieptar, în care se puneau apoi cărnurile și oasele la sărat”, explică un alt comentator.

„Păi oamenii stau la căldură, nu ca toți fraierii la frig”.

„Oare ce poate fi mai demențial, faptul că oamenii aceștia tranșează porcul în mijlocul sufrageriei, sau faptul că se filmează, în timp ce fac asta?”

„Aici chiar de se îmbată, au patul aproape și timp mai este și a doua zi, să îl termine. Nu e nicio grabă”.

„Nu văd nimic de râs și noi tot în apartament, la mansardă, l-am tăiat, l-am pregătit la fermă și l-am tranșat acasă. Locuim în Germania și nu aveam unde”, scrie un alt român.

Pomana porcului este un obicei vechi la români care implică tăierea animalului în gospodărie la care asistă și își oferă ajutorul familia, vecinii și apropiații gazdelor, care le oferă acestora o masă de mulțumire.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: