Skip to content
Societate

Românii care își vor petrece minivacanţa de Rusalii în Bulgaria sau Grecia vor intra în izolare timp de 14 zile la întoarcerea în ţară

Inquam Photos / Cristi Vescan

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că românii care vor merge să-şi petreacă minivacanţa de Rusalii în Bulgaria sau Grecia vor intra în izolare timp de 14 zile la întoarcerea în ţară.

Gândiţi-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? În acest moment noi judecăm la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă fiecare stat în parte. În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate, şi atunci veţi vedea şi zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veţi vedea spre 15 iunie şi deciziile luate”, a declarat Nelu Tătaru, informează adevarul.ro.

" "

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Joi se înregistrau în Grecia peste 2.930 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau peste 2.580 de cazuri şi 147 de decese.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *