Românii care vor să obțină statut de refugiat în Canada vor întâmpina mai multe dificultăți

Solicitanții statutului de refugiat dintr-un număr suplimentar de cinci țări, printre care și România, vor avea mai multe dificultăți în obținerea azilului în Canada, după ce guvernul federal a extins lista de țări considerate sigure, relatează The Canadian Press, citat de Agerpres.

România, Andorra, Liechtenstein, Monaco și San Marino au fost adăugate vineri pe lista țărilor de origine desemnate a Canadei, care sunt acum în total 42.

Această desemnare înseamnă că guvernul canadian consideră că țara în cauză respectă drepturile omului, oferă o protecție a statului și nu este în mod obișnuit o sursă de refugiați.

Persoanele care provin din aceste țări care depun solicitări pentru obținerea statutului de refugiat vor fi în situația ca solicitările lor să fie procesate mai rapid, dar își vor pierde anumite posibilități de apel acordate altor solicitanți.

Guvernul canadian a instituit inițial această listă a țărilor de origine desemnate în 2012, pentru a răspunde la ceea ce a fost perceput drept un val de solicitări îndoielnice, din partea unor cetățeni din țări considerate sigure.

Criticii acestei măsuri acuză faptul că lista este inechitabilă, argumentând că mai multe țări democratice au probleme recunoscute în protecția drepturilor anumitor minorități, notează The Canadian Press.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: