Românii caută joburi în funcție de salariu și echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Sursa foto: Unsplash

Alegerea unui job implică diverse criterii, iar pentru români, salariul și echilibrul dintre viața personală și cea profesională sunt cele mai importante.

Conform unui studiu, românii prioritizează diferit criteriile față de restul lumii atunci când își aleg un loc de muncă.

La nivel global, angajații pun cel mai mare preț pe stabilitatea jobului. În schimb, pentru noi, românii, stabilitatea locului de muncă este tocmai pe locul al patrulea. Pe primele trei locuri se află salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, și relația bună cu managerul.

Alte aspecte importante pentru români sunt relația cu colegii, aprecierea muncii lor, oportunitățile de dezvoltare profesională, sensul muncii, reputația angajatorului și numărul de zile de concediu. Interesant este că beneficiile extrasalariale nu sunt pe primele locuri în lista de priorități.

Conform studiului, există diferențe de priorități în funcție de categoria de vârstă. De exemplu, tinerii de sub 20 de ani valorizează compatibilitatea valorilor cu ale angajatorului, iar cei între 31 și 40 de ani prioritizează echilibrul viață-muncă. Asta în timp ce persoanele de peste 51 de ani apreciază cel mai mult relația cu colegii și managerii.

În ceea ce privește ceea ce contează cel mai puțîn, tinerii sub 20 de ani sunt cel mai puțîn interesați de numărul de zile de concediu, iar beneficiile sunt pe ultimul loc pentru celelalte categorii de vârstă.

De asemenea, stabilitatea locului de muncă a devenit un criteriu mai important la nivel internațional, în timp ce, în anii anteriori, relația cu echipa și recunoașterea meritelor erau mai importante.

Așadar, criteriile de alegere a unui job variază semnificativ în funcție de vârstă și de contextul economic și cultural. Acest lucru reflectă schimbări în valorile și așteptările angajaților.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: