Românii caută oferte alternative de vacanță, după ce sejururile în Turcia s-au scumpit

Sursă foto: Freepik

Vacanțele s-au scumpit anul acesta în Turcia, una dintre destinațiile preferate de concediu ale românilor.

Românii sunt nevoiți să scoată mai mult din buzunare dacă planifică să își facă vacanțele anul acesta în Turcia. Prețurile s-au majorat.

Alin Burcea, patronul unei agenții de turism din România, a explicat în direct la Antena 3 CNN motivele pentru care au apărut aceste majorări.

„S-au scumpit peste tot. Din 2020, odată cu Pandemia, totul s-a dat peste cap. Prețurile la biletele de avion în general s-au dublat. Oferta în Turcia e la cinci stele și atunci vedem că sunt diferențe mari.

Dacă în Grecia, un hotel de trei stele crește 35 de euro la 42 de euro, nu se simte, când în Turcia prețurile la hotelurile de cinci setele se văd repede. În primul rând a crescut costul la energie în Turcia. Au o inflație de 100% în momentul de față, ce generează costuri mari”, a spus Alin Burcea.

Totodată, el a precizat că agențiile de turism se îndreaptă spre promovarea unor locuri mai puțin vizitate până acum de români.

„În vogă acum este Tunisia. A crescut oferta pe 2024 pe Spania. De asemenea, sunt chartere pe Portugalia. Văzând că au crescut prețurile în anumite zone, ne îndreptăm către zone care sunt mai accesibile și care nu au fost până acum promovate. Cam asta e tendința anului 2024”, a precizat Alin Burcea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: