Skip to content
Alegeri Politică

Românii, chemați să își aleagă noii europarlamentari. Pîrvulescu, verdict dur înainte de alegeri: Nici PNL și nici PSD nu stau atât de bine

Inquam Photos

Profesorul universitar Cristian Pîrvulescu – decanul Facultății de Științe Politice din SNSPA – a acordat joi după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre cum stau cele mai mari două formațiuni politice din România, PNL și PSD, cu doar 10 zile înainte de votul la alegerile europarlamentare.

Politologul a atras atenția că, în opinia sa, nici PNL și nici PSD nu stau ”atât de bine pe cât crede lumea” în sondaje. Amintim că ultimele sondaje au evidențiat un avans semnificativ al formațiunii politice conduse de Ludovic Orban, poziționând-o cot la cot cu PSD, sau chiar peste partidul lui Liviu Dragnea.

În acest context, Cristian Pîrvulescu a ținut să precizeze că un indicator important care ține de mobilizarea la vot este vocea primarilor.

Eu cred că nici PNL și nici PSD nu stau atât de bine pe cât crede lumea. Vă spun și de ce: PSD are o capacitate electorală de 40%-45%, în funcție de prezența la vot, evident. Să nu uităm un indicator important care ține de mobilizarea la vot: vocea primarilor. PSD are 55% dintre primari aproximativ, iar PNL peste 30%.

Cele două partide au împreună undeva peste 85% dintre primari, primarii fiind, mai ales în orașele mici din zona rurală, cei care mobilizează la alegeri. În aceste condiții, cele două partide ar trebui să aibă astăzi 85% din voturi. Ori, vedeți că nici nu se pune problema astăzi să fie așa. În aceste condiții, depinde foarte mult de campanie”, a declarat sociologul pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *