Skip to content
Sport

Românii conduc în topul achizițiilor de smartphone-uri online

Un studiu realizat de compania de cercetare de piață GfK în România, Belgia, Marea Britanie și Rusia arată că românii sunt cei mai activi cumpărători de smartphone-uri online. În același timp, românii ocupă primul loc și la timpul petrecut online în scopul achiziționării unui astfel de produs.

Conform studiului în cauză, un procent de 55% dintre românii care caută informații online despre produsele smartphone, ajung, în cele din urmă, să și achiziționeze unul. Următorii în clasament sunt britanicii, care își cumpără smartphone-uri online în proporție de 42,5% și belgienii, 32%. Ultimii în acest clasament sunt rușii, care achiziționează telefoane inteligente în proporție de doar 19%.

Tot românii conduc și în clasamentul timpului alocat pentru cumpărarea unui smartphone. În medie, un român consultă un număr de opt site-uri, navigând între 7 și 8 minute pe fiecare dintre acestea, înainte de a-și achiziționa un smartphone. Britanicii se află și ei la același nivel, fiind urmați de belgieni, care consultă mult mai multe site-uri, 21 la număr, însă petrec mult mai puțin timp pe fiecare dintre ele, aproximativ 2 minute și jumătate. Ruși sunt cel mai puțin interesați de navigarea online pentru a se hotărî să achiziționeze un smartphone. 7 site-uri verifică, în medie, un rus, pentru 3,4 minute, înaintea cumpărării unui astfel de produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *