Românii conviețuiesc cu COVID-19 și nu mai par speriați de boală

Sursă foto: Freepik

Pandemia de COVID-19 ne-a bulversat viețile 2 ani, a închis afaceri, școli și a luat vieți, iar pericolul încă n-a trecut.

Și încă mai numărăm cazurile de COVID-19 din spitale, dar românii nu mai par speriați de acest virus.

Potrivit unui studiu recent, 53% dintre români cunosc persoane care au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 3 luni, cele mai multe fiind din cercul de prieteni sau în familie.

De asemenea 29% dintre respondenți au avut simptome care ar fi putut indica o infecție, însă nu s-au testat. În schimb, 9% dintre ei au confirmat infectare cu ajutorul unui test

Specialiștii spun că varianta de acum este mai contagioasă, dar cu simptome mai ușoare. De altfel, peste 40% dintre cei infectați au menționat simptome moderate, iar 34% simptome ușoare. Cu toate aceste 11% dintre respondenți spun că au avut simptome severe ale infecției.

În ciuda numărului mare de cazuri, 67% dintre români nu cred că vor fi impuse măsuri restrictive în următoarele luni. De asemenea, 55% dintre români spun că nu sunt îngrijorați de riscul infectării.

Cât despre respectarea măsurilor anti-Covid, cum aR fi purtarea măștii sau distanțarea socială, majoritatea românilor le respectă parțial, iar 23% consideră că nu mai sunt necesară. Și foarte important, 7 din 10 dintre români iau în considerare vaccinarea preventivă pentru a evita o eventuală infectare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: