Skip to content
Politică

Românii cu credite, lăsați în aer: tehnocrații AMÂNĂ falimentul personal

picwalls.com

Românii cu credite împovărătoare la bănci sunt acum lăsați în aer de către tehnocrații încă aflați la putere, aceștia AMÂNÂND intrarea în vigoare a insolvenței persoanelor fizice (așa-numitul „faliment personal”).

Guvernul a aprobat în ședința de joi prorogarea până la 1 august 2017 a intrării în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, informează un comunicat al Executivului citat de Agerpres.

„Amânarea cu încă șapte luni a intrării în vigoare a acestui act normativ s-a stabilit în condițiile în care pentru aplicarea noilor reglementări este nevoie de un sistem complex: înființarea a 42 de comisii de insolvență la nivel teritorial, a aparatului tehnic necesar și adoptarea normelor de aplicare a legii. Pentru ca aceste noi structuri să poată funcționa, trebuie alocate resurse umane și financiare. Mai exact, este nevoie de specialiști care vor parcurge o etapă de pregătire profesională cu durata între una și trei luni. Neprelungirea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 ar determina imposibilitatea aplicării procedurii administrative de insolvență pe bază de plan de rambursare și a procedurii simplificate de insolvență, în condițiile inexistenței, respectiv, subdimensionării structurilor administrative de implementare”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, Guvernul a decis joi amânarea cu 9 luni a termenelor prevăzute de legislația actuală privind înlocuirea treptată a aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hârtie, cu cele echipate cu jurnal electronic.

„Agenții economici vor avea mai mult timp la dispoziție pentru dotarea cu case de marcat echipate cu jurnal electronic, astfel încât să nu le fie afectată activitatea, iar importatorii și distribuitorii de aparate de marcat un interval de timp suficient pentru a-și lichida stocurile și modelele vechi și pentru a obține avizele tehnice și autorizațiile pentru noile modele”, explică Guvernul.

Potrivit ordonanței de urgență adoptate joi, noul termen va fi 1 octombrie 2017, în loc de 1 ianuarie 2017, și îi vizează pe comercianții care deschid noi magazine sau extind magazine, fiind la prima achiziție de aparate de marcat.

„În ceea ce privește înlocuirea aparatelor existente cu case de marcat echipate cu jurnal electronic, noul termen pentru marii contribuabili va fi 1 ianuarie 2018, în loc de 1 aprilie 2017, pentru contribuabilii mijlocii — 1 aprilie 2018, în loc de 1 iulie 2017, iar pentru micii contribuabili — 1 august 2018 în loc de 1 noiembrie 2017”, se mai precizează în comunicatul Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *