Românii cu handicap nu vor mai fi puși pe drumuri pentru legitimațiile de transport în comun

Sursa foto: Facebook

În timp ce premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, vorbește de mai bine de un an despre necesitatea unei reforme în administrație și desființarea unor primării prin comasarea localităților cu mai puțin de 1.500 de locuitori, parlamentarii social-democrați găsesc noi utilități administrațiilor publice din sate.

Aceștia propun, într-un proiect de lege depus zilele trecute la Parlament, ca legitimaţiile pentru transport și biletele de călătorie la care au dreptul persoanele cu dizabilități să poată fi luate direct de la primăria din localitatea de domiciliu. În prezent, în ciuda problemelor de mobilitate, cei cu handicap sunt nevoiţi să se deplaseze zeci sau chiar sute de kilometri până la sediile Direcţiilor de asistenţă socială judeţene, pentru a putea intra în posesia acestor documente, spun parlamentarii care vor să corecteze această situație absurdă.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, inițiată de șapte deputați și senatori PSD, printre care și fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, și susținută de alți 16 parlamentari social-democrați, vizează corectarea unei prevederi legale prin care tocmai persoanele greu deplasabile și care au nevoie de sprijin din partea autorităților sunt puse pe drumuri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: