Românii de pe lista Europol a celor mai căutați infractori. Unul este catalogat „periculos“

Florin-Costin Boacără / eumostwanted.eu
Florin-Costin Boacără / eumostwanted.eu

Sunt doi români pe lista Europol a celor mai căutați infractori. Unul dintre ei este considerat periculos, fiind condamnat pentru tentativă de omor și având de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Europol a actualizat lista celor mai căutați infractori din Europa. Pe listă sunt 45 de persoane, printre care se numără și doi români.

Cel mai periculos român de pe lista Europol este considerat Florin-Costin Boacără, un bărbat de 29 de ani din Drobeta Turnu Severin (Mehedinți). El a fost condamnat la 5 ani și 3 luni de închisoare de către Tribunalul Mehedinți pentru tentativă de omor, notează adevarul.ro.

Conform anchetatorilor, pe 10 noiembrie 2018, Florin-Costin Boacără, care între timp a fugit din țară, a atacat un bărbat lovindu-l de mai multe ori în cap, permițându-i astfel unui complice minore să înjunghie victima cu un cuțit și să îi cauzeze multiple răni serioase, ce au necesitat câteva săptămâni de îngrijiri medicale.

Pe lista celor mai căutați infractori de către Europol este și Ionel Teja (trafic de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare).

Ionel Teja este acuzat că a introdus în ţară 79 de kilograme de heroină fiind, la începutul lui 2008, reţinut de DIICOT şi arestat pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

La doar o lună de la încarcerare, deşi probele erau evidente, traficul de heroină fiind şi filmat de anchetatori, Curtea de Apel Bucureşti a decis să îl elibereze pe Teja şi pe complicele său, concluzionând că cei doi nu ar reprezenta pericol social. La scurt timp, Ionel Teja a fugit din ţară, destinația în care a ajuns acesta nefiind descoperită până acum.

Cea mai căutată femeie de pe lista Europol este o suedeză – Tania Gomez. „Regina drogurilor“, așa cum a fost supranumită, Tania Gomez este căutată de polițiști de peste doi ani. Aceasta are 30 de ani și este un membru foarte periculos al mafiei drogurilor din Europa de Vest.

Conform anchetatorilor Europol, Tania Gomez ar fi transportat kilograme de droguri și milioane de euro peste tot în Europa.

La începutul lui 2021, în timpul unui raid la o casă de schimb valutar din Stockholm, poliția a găsit mai multe pungi de plastic pline cu sume mari de bani, peste un milion de euro în numerar, bani obținuți din droguri. Pe pungi a fost găsită o etichetă scrisă de mână cu pseudonimul proprietarului – Tania Gomez.

După cum spun procurorii suedezi, cel puțin 16 organizații criminale au folosit „serviciile” Taniei Gomez.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL