Cel mai recent raport emis de Eurostat prezintă România în vârful clasamentului țărilor în care cetățenii nu-și permit să mănânce alimente de o calitate rezonabilă.
În 2022, 8,3% din populația Uniunii Europene nu își putea permite o masă care să conțină carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare două zile, cu un punct procentual (pp) mai mult decât în 2021 (7,3%).
Mai mult, luând în considerare persoanele expuse riscului de sărăcie, în 2022 ponderea la nivelul UE era de 19,7%, cu 2,2 pp mai mare decât în 2021 (17,5%), arată raportul Eurostat.
În 2022, diferența dintre populația totală și cea expusă riscului de sărăcie în ceea ce privește capacitatea de a-și permite o masă adecvată a fost, de asemenea, vizibilă în țările UE: cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie care nu își pot permite o masă adecvată a fost înregistrată în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și Slovacia (40,5%), scrie ziare.com.
Pe de altă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5,0%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News