Skip to content
Politică

Românii din diaspora, apel disperat către Tudose

tribuna.ro

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) lansează un apel disperat către premierul Mihai Tudose.

Mai exact, FADERE cere prim-ministrului Mihai Tudose intervenția urgentă în protejarea românilor care muncesc în străinatate și sunt abuzați.

" "

„După ce la începutul acestei săptămâni Poliția din Italia a descoperit zeci de români abuzați pe plantațiile din sudul Italiei, ieri autoritațile spaniole au descoperit în provincia Cuenca din centrul Spaniei mai mulți români care erau exploatați de către angajatorii spanioli. În cursul zilei de ieri au fost descoperiți 24 de români lucrând fară contract de muncă, platiți prost şi dormind în corturi, fară apă curentă si fără electricitate. Astăzi au fost de identificare alte două astfel de cazuri. Peste trei milioane și jumătate de români muncesc în țările europene.

Zilnic sute de români sunt abuzați în statele unde locuiesc prin legi discriminatorii, de catre funcționari care își permit să nu le rezolve problemele, ci să îi jignească și, nu în ultimul rând, de către angajatori care îi forțează să lucreze în condiții mizere. De aceea cerem prim-ministrului Tudose modificarea misiunii Ministerului Pentru Românii de Pretudindeni, dintr-un Minister care se ocupă doar de acordarea de subvenții pentru proiecte culturale în diaspora, într-unul care să aibă ca prim obiectiv protejarea românilor din diaspora”, transmite Federația asociațiilor de români din Europa, potrivit Dcnews.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *