Skip to content
Politică

Românii din diaspora, miting de susținere a candidaturii lui Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea

Românii vin în susținerea Laurei Codruța Kovesi, după ce a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Românii din comunitatea Rezist Zurich anunță că organizează, joi, un miting de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al UE.

Anunțul vine după ce Kovesi a fost citată în calitate de suspect pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu de procurorul Adina Florea de la secția pentru anchetarea magistraților, informează Ziare.com.

Românii din Elveția organizează mâine (joi – n.red.), prin asociația Rezist Zurich, un miting de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al UE.Laura Codruța Kovesi, o profesionistă recunoscută pe plan internațional, are susținerea majorității statelor membre ale UE pentru ocuparea prestigiosului post de procuror șef european. O singură țară i se opune cu toată puterea: România, prin guvernul Dragnea / Dancila și, de azi, prin Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție„, transmite asociația prin intermediul unui comunicat.

Mitingul, intitulat Susținem LCK procuror șef european, are loc joi, începând cu ora locală 19:00.

Comunitatea subliniază că măsură Secției de investigare a magistraților este abuzivă și cere autorităților din țară să nu boicoteze candidatura fostei șefe DNA.

Înființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție este una dintre măsurile de subordonare politică a justiției criticate de Comisia de la Veneția. Faptele pentru care Laura Codruța Kovesi este citată sunt din anul 2009 și, chiar dacă s-ar dovedi adevărate, ar fi prescrise.

Considerăm că măsură Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție este abuzivă și cerem autorităților române să oprească deîndată măsurile de boicotare a candidaturii doamnei Kovesi. Ne întâlnim mâine, 14 februarie 2019, la ora 19 pe Rathausbrucke la Zurich pentru a ne manifestă susținerea pentru doamna Kovesi„, se mai arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *