Skip to content
Politică

Românii din diaspora nu au nicio contribuție la evoluția statului și trimit 200-300 de euro în țară, spune deputatul Ionel Floroiu: „Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani!”

Inquam Photos / Marius Zmarandescu

Deputatul Ionel Floroiu a afirmat că românii din diaspora nu contribuie cu nimic la „evoluția statului roman” si că trimit foarte puțini bani în țară.

Totul s-a întâmplat marți, 29 martie 2022, în Comisia de Administrație a Camerei Deputaților, unde se discuta o propunere legislativă a USR, prin care ar urma ca diaspora să aibă o reprezentare parlamentară mai importantă. Acum, peste 4 milioane de români aflați în străinătate sunt reprezentați de 6 parlamentari. Județul Teleorman, de exemplu, are 7 parlamentari la o populație de circa 360.000 de locuitori.

„Ei nu au nicio contribuție la evolutia statului român. Nu mai au pe nimeni în România. Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani. Nu aduc niciun aport la dezvoltarea socială, economică și politică a acestei țări. Am auzit chestiunea asta cu diaspora, că investește în România, că aduce miliarde, zeci de miliarde. Practic, ce trimite, 200-300 de euro la cei rămași prin țară, care reprezintă 0,01% din PIB”, a declarat Floroiu.

Mai mult, el a spus că ar face o lege ca toți cetățenii din diaspora să vină să voteze în România. Să urce în avion, să dea 200-300 de euro pe bilet  și să voteze, a spus deputatul Ionel Floroiu.

Iată un fragment audio din declarațiile deputatului PSD.

Citiți AICI articolul complet

4 comentarii la “Românii din diaspora nu au nicio contribuție la evoluția statului și trimit 200-300 de euro în țară, spune deputatul Ionel Floroiu: „Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani!”

  1. Buna ziua, este clar că nu are habar de ce se întâmplă în România, ce caută el acolo? A scuze, am uitat, caută ciolan cu varză, sa fure, pensie specială, trădător de țară și de neam, demisia, va rog.

  2. Pe ce lume traiesti? Imi permit sa vb cu “tu” pt ca nu meriti respect! Diaspora trimite suficienti bani in tara încât sa mănânci si tu !Cu ce ar mai trebui sa contribuie atata timp cat nu beneficiaza de nimic in Romania ? Ce faci tu pt diaspora? Ce face Guvernul? Toti astia care se trezesc vorbind ,…ar trebui trasi la răspundere de către popor”marja 6 luni de zile sa se mărească salariile 1300 de euro minim pe economie ! Dacă este nevoie si țara nu are bani averile sa fie confiscate ( Asta nu știi sa spui ?) Nu va este rusine sa măriți prețurile la fel ca in Occident dar tine’ti salariații si pensionarii pe salarii de nimic !! Mai bine Închide-ți gura pt ca vb mult si prost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *