Skip to content
Europa

Românii din Italia au trimis mai puțini bani în țară

Inquam Photos / Octav Ganea

Românii din Italia au trimis mai puțini bani acasă față de anii trecuți, scăderi ale remitențelor fiind de 8,5%. Remitențele trimise anul trecut de imigranții rezidenți în Italia pentru a-și sprijini familiile din țările de origine s-au ridicat la 7,7 miliarde de euro, un volum total apropiat de vârful înregistrat în 2011 (8 miliarde de euro).

Cifra reiese dintr-un studiu realizat de Fondazione Moressa di Mestre pe baza datelor de la Banca Italiei În 2021, s-a înregistrat o creștere de 12,2% față de anul precedent și de +46,3% față de 2016. De asemenea, incidența asupra PIB a crescut din nou, ajungând la 0,44%, anunță ANSA, potrivit gazetaromaneasca.com.

Prima țară de destinație este Bangladesh, cu 873 de milioane (11,3% din total), urmată de Pakistan și Filipine. Pe de altă parte, fluxurile către Europa de Est, în special către România (-8,5%), Ucraina (-8%) și Moldova (-7,3%), sunt în scădere. (ANSA).

O remitență poate fi în general definită ca trimiterea de numerar, cecuri sau transferuri dintr-o țară în alta. O remitență poate fi înțeleasă și ca un transfer internațional de bani. Deoarece este trimis de la o persoană la alta, este internațional. Pentru a fi o remitență, destinația banilor trebuie să fie diferită de țara din care au provenit.

Majoritatea remitențelor sunt trimise de lucrători care au migrat într-o altă țară în căutarea unor oportunități de muncă mai bune. Astfel, generează un nivel mai ridicat de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *