Skip to content
Societate

Românii excelează în străinătate: o gălățeancă, desemnată cel mai bun student european al anului

uk.linkedin.com

Licenţiată şi deţinătoarea unui master în Chimie şi a titlului de doctor în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina Gherghişan-Filip, din Galaţi, care în prezent studiază Medicina la University of East Anglia (UEA), Norwich din Regatul Unit al Marii Britanii, a fost desemnată “Studentul anului în Europa Universitar”, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate.R

Evenimentul, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), a avut loc în seara zilei de marţi seara, 8 ianuarie, 2019, în Aula Universităţii Politehnica din Bucureşti, şi a fost transmis în direct pe Facebook.

Pentru al doilea an la rând, câştigătoarea premiului cel mai bun student al anului, la categoria „Europa Universitar”, este o gălăţeancă. Cristina Gherghişan-Filip, absolventă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, a fost colegă de clasă cu verişoara ei, Claudia-Gabriela Mitrofan, câştigătoarea de anul trecut a aceluiași titlu, informează viata-libera.ro

Amândouă au preferat să studieze în Marea Britanie, unde au obţinut bursă de studiu completă. Potrivit prezentării făcute de LSRS, în 2012, Cristina are licenţa şi masterul în Chimie, iar în 2017 a primit titlul de doctor în Microbiologie şi biologie moleculară, iar în acest moment este studentă la Medicină. Dorinţa ei este să-şi folosească abilităţile şi cunoştinţele dobândite de cercetător pentru a îmbunătăţi resursele medicale din România.

Cristina şi-a dedicat acest premiu al excelenţei părinţilor săi, în primul rând, care au sprijinit-o şi i-au dat putere necondiţionat, precum şi întregii familii. „De asemenea, dedic premiul mentorilor mei, profesori din liceu, celor din cadrul Universităţii, români, profesori români, care m-au antrenat să am libertatea şi resursele pentru a cuceri lumea. Eu am făcut asta prin cercetare în laborator şi prin formarea mea profesională, ca medic acum. Vă invit şi pe dumneavoastră să faceţi performanţă în domeniul ales, prin muncă susţinută şi prin alegerea unor mentori de calitate.

Nu în ultimul rând, dedic premiul Ligii, tuturor studenţilor români din străinătate. Cu toţii suntem învingători! Noi reprezentăm România şi viitorul României, noi suntem ambasadori ai României şi, prin efortul nostru susţinut de a face performanţă academică, noi facem cinste României. Acum vă las cu un simplu şi ultim mesaj: să aveţi încredere în voi, în România şi în viitor. Ne vedem acasă!”, a transmis Cristina Gherghişan-Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *