Skip to content
Politică

Românii ies din nou în stradă! Protest la Cluj împotriva LEGII „Big Brother”

Pe 21 decembrie, la 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, românii ies din nou în stradă ca să protesteze împotriva tentativelor de îngrădire a libertății.

Clujenii ies în stradă din nou, duminică, scrie Vocea Transilvaniei. De data asta, protestează împotriva LEGII SECURITĂȚII CIBERNETICE, lege care le va permite autorităţilor să inspecteze orice calculator şi telefon.

Vineri, Senatul a adoptat, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică, coordonarea unitară a activităţilor acestui Sistem fiind făcută de MAE, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS şi CSAT, scrie Mediafax.

Protestul în stradă al clujenilor împotriva LEGII SECURITĂȚII CIBERNETICE a fost anunțat pe Facebook, acolo unde s-a realizat un grup dedicat evenimentului de duminică, unde și-au anunțat deja participarea sute de oameni.

Potrivit organizatorilor, clujenii solidari vor ieși în stradă duminică, 21 decembrie, de la ora 12:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

UN SFERT DE VEAC DEGEABA?

Sunt 25 de ani de când oamenii au murit în stradă pentru o Românie fără Securitate, fără supraveghere, intimidare şi incriminare. Dar astăzi politicienii noştri încearcă să reinstaureze controlul absolut şi să pregătească un nou stat poliţienesc. Noua lege a supravegherii cibernetice, adoptată în Parlament vineri, 19 decembrie, va permite oricărui ofiţer de informaţii să-ţi percheziţioneze, fără mandat, calculatorul, tableta sau telefonul.

Fideli principiului Toate partidele, aceeaşi mizerie, senatorii au votat în unanimitate pentru ca dreptul cetăţenilor la viaţă privată, la secretul corespondenţei, la comunicare electronică nestingherită, să fie anulat.

În aceşti ultimi ani, Internetul a reprezentat ultima baricadă a cetăţenilor şi a societăţii civile din România, a fost o sursă preţioasă de informaţie şi a creat platformele pentru mişcările de stradă. Acesta este motivul pentru care politicienii încearcă suprimarea libertăţii fundamentale şi a capacităţilor de acţiune pe care el le întemeiază. Dacă legea votată vineri este promulgată de preşedinte şi intră în vigoare, toate eforturile revoluţionarilor şi toată lupta noastră vor deveni zadarnice.

Vino duminică, 21 decembrie, ora 12 (ora învestiturii lui Klaus Iohannis ca preşedinte) şi duminică, 28 decembrie, ora 17, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a-ţi apăra drepturile fundamentale. Cel mai bun mod de a cinsti memoria revoluţionarilor din ’89 e să ne asigurăm că ţara nu ne va fi din nou confiscată”, se arată în mesajul de mobilizare al clujenilor, postat pe grupul citat mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *