Skip to content
Politică

Românii ies în stradă. Se pregătește un protest în fața sediului MAE

După ce sute de români au îndurat frigul și au stat la cozi interminabile în fața secțiilor de votare din diaspora, românii care au rămas în țară și care au reușit să își exercite votul sunt solidari cu cei din diaspora. Aceștia organizează o ”întâlnire” în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe, începând cu ora 20:30, pentru a cere prelungirea votului până când toți cetățenii care stau acum la cozi își vor putea exercita votul.

Întâlnirea a fost organizată printr-un eveniment pe Facebook. La ora transmiterii acestei știri aproximativ 600 de persoane au anunțat că se vor alătura protestului din fața MAE.

”Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, București, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30.

Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneți pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveți de la fața locului. E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, guvernul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”, au scris organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *