Skip to content
" "
Politică

Românii implicați în furnizări de arme pentru teroriști, arestați

Trei barbati au fost arestati miercuri in Muntenegru, printre care doi romani, pentru ca incercau sa vanda arme unei organizatii teroriste din Columbia, arme ce ar fi urmat sa fie folosite impotriva americanilor.

Cei trei au fost capturati in urma unei ample operatiuni la care au participat atat forte americane si cele din Muntenegru, cat si DIICOT.

" "

Barbatii sunt acuzati acum de conspiratie pentru uciderea unor ofiteri si functionari ai Statelor Unite si pentru tentativa de a oferi resurse organizatiei FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia), considerata grupare terorista, relateaza Daily Mail, conform ziare.com.

Romanii arestati de catre autoritatile americane sunt Cristian Vintila, de 44 de ani, Virgil Flaviu Georgescu, de 42 de ani. Al treilea barbat arestat este Massimo Romagnoli, in varsta de 43 de ani, din Grecia.

Procurorii americani sustin ca inculpatii au incercat sa vanda gruparii teroriste arme anti-aeronava, pistoale si alte tipuri de armament, pe care militantii grupului rebel le-ar fi folosit impotriva Statelor Unite.

Cei doi romani si cetateanul grec credeau ca stau de vorba cu membri ai FARC, in timp ce planuiau livrarea de arme, insa, in realitatea, ei vorbeau cu agenti secreti care lucrau cu Statele Unite.

Anchetatorii sustin ca cei trei barbati stiau ca armele vor fi folosite impotriva fortelor americane, care ofera sprijin si asistenta guvernului din Columbia.

Autoritatile americane au declarat grupul FARC organizatie terorista, in anul 1997. FARC este cel mai mare furnizor de cocaina din lume, iar membrii acesteia au rapit si ucis numerosi americani, ca raspuns la ajutorul oferit de SUA columbiei in lupta impotriva traficului de droguri.

De asemenea, potrivit unui comunicat al DIICOT remis miercuri, procurorii acestei Directii au participat impreuna cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii si Muntenegru la o operatiune de amploare, in urma careia s-a reusit arestarea a membrilor unei grupari formate din cetateni romani si straini, care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista.

Pentru aceasta operatiune s-a cooperat si cu SRI, Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia Operatiuni Speciale, mai transmite comunicatul. Nu in ultimul rand, DIICOT mai transmite ca marti au fost efectuate mai multe perchezitii in acest caz, pe raza municipiului Bucuresti.

" "

1 comentariu la “Românii implicați în furnizări de arme pentru teroriști, arestați

  1. Teroristul Cristian Vintila a fost numit de Boc Directo la rezervele statului. Nu numai ca s-a jefuit tot, s-a falimentat tot, s-au inchis scolile si spitalele, s-au blocat toate programele europene, dar au promovat si teroristi la guvernare. Acum se pregatesc din nou sa vina la guvernate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *