Românii încep să evite Bucureştiul. În ce judeţ a crescut piața imobiliară cu 37%

bloc apartament
Sursa foto: Unsplash

Populația din București a scăzut cu 9% în perioada 2011 – 2021, după ce bucureștenii au descoperit că pot cumpăra locuințe și cu 20 – 25% mai ieftine în altă parte, iar transportul nu le mai dă atât de mult de furcă.

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în București, nivelul acestora a scăzut cu 17% în aceeași perioadă, se arată într-o analiză a companiei de servicii imobiliare iO Partners.

Dacă în 2023 tranzacțiile rezidențiale au scăzut în București de la circa 35.000 la 29.000 de unități, în schimb, în Ilfov, acestea au crescut de la 6.400 la aproximativ 6.800 unități. Acesta poate fi începutul unei tendințe de reorientare a preferințelor cumpărătorilor pentru Ilfov, în detrimentul Bucureștiului.

Mulți cumpărători aleg în continuare Bucureștiul pentru diversitatea serviciilor și apropierea de locul de muncă, dar există și mulți care optează pentru locuințe situate în localități din județul Ilfov. Potrivit analizei iO Partners, principala motivație este reprezentată de prețurile locuințelor, care sunt cu aproximativ 20-25% mai mici față de București, comparând cartiere din Capitală, amplasate la granița cu județul Ilfov, de exemplu cartierul Aviației vs. Pipera-Nord sau cartierul Berceni vs. Popești-Leordeni.

Citeste mai mutl AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL