Skip to content
Societate

UPDATE Românii, mai îngrijoraţi de creşterea preţurilor decât de războiul din Ucraina. Ce preferă românii, un venit mic şi sigur sau unul mare şi nesigur

tion.ro

UPDATE

Conform sondajului, 69 la sută dintre români ar prefera un venit mic şi sigur, în timp ce 23 la sută preferă un venit mai mare, chiar dacă este nesigur. 8 la sută dintre participanţii la sondaj au ales să nu răspundă.

——————————————————————————————————————————————–

ŞTIREA INIŢIALĂ

Românii sunt mai îngrijoraţi de creşterea preţurilor la alimente, la energie, electrică şi la gaze decât de războiul din Ucraina, relevă datele unui sondaj CURS.

Potrivit sondajului, 53% dintre români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor la alimente, la energie electrică, la gaze şi la alte bunuri, în timp ce numai 18% dintre ei sunt îngrijoraţi de războiul din Ucraina.

Pe locul al treilea se află corupţia, care reprezintă motiv de îngrijorare pentru 9% dintre cei chestionaţi, notează news.ro.

Un procent de 6% sunt preocupaţi de starea de sănătate a populaţiei şi implicit de funcţionarea spitalelor, iar 5% de criza politică şi de certurile între partide.

De asemenea, 3% sunt îngrijoraţi de continuarea pandemiei, 2%, de starea învăţământului, 1% de starea agriculturii si 1% de situaţia pădurilor.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *