Skip to content
Societate

Românii, nostalgici după comunism și din ce în ce mai pesimiști în privința viitorului. Ștefureac: Ignorarea acestor semnale de alarmă poate fi catastrofală

Inquam Photos/Octav Ganea

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, 63% dintre români cred astăzi că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din anii 80, cea mai neagră perioadă a dictaturii ceaușiste. În 2021, pesimismul românilor este mai accentuat decât în urmă cu 7 ani, când doar 40% credeau că e mai rău decât în urmă cu 30 de ani, precizează Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research, care face și un apel la responsabilitate din partea politicienilor: ”Ignorarea unor asemenea semnale de alarmă se poate dovedi catastrofală pentru noi toți”.

„In continuarea postarii de ieri, doua grafice integrate din doua sondaje INSCOP Research (2014 vs. 2021) care arata evolutia modului in care percep romanii situatia generala a tarii din prezent, comparativ cu cea din trecut si cea din viitor.

Dincolo de faptul ca unii respondenti nu au trait trecutul comunist si evalueaza din povestiri, lecturi etc, dincolo de faptul ca pesimismul din 2021 este puternic influentat si de factori conjuncturali precum tripla criza sanitara, economica si politica, perceptia realitatii este dura si reclama responabilitate din partea intregii societati romanesti in frunte cu liderii ei de pe toate palierele. Ignorarea unor asemenea semnale de alarma se poate dovedi catastrofala pentru noi toti”, a scris directorul INSCOP, Remus Ştefureac, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *