Românii nu mai au voie să își vândă porcii. Noile reguli ale ANSVSA

Consum de carne de pui
Sursa foto: economica.net

Reguli mai dure pentru porcul crescut în bătătură de românul de rând. Animalul trebuie să fie înregistrat în registrul agricol și monitorizat de medicul veterinar, în cazul în care gospodarul vrea să mai poată vinde carne. Altfel, este obligat să se limiteze la consumul propriu, au stabilit noile norme ale Agenției Sanitar-Veterinare.

Cu mai puțin de două luni înainte de sărbători, românii care cresc porci la curte au aflat că o nouă lege le interzice să își mai vândă animalele. Oamenii pot crește acum porci doar pentru consumul propriu.

„Să stau la țară fără porc, fără nimic? Nu se poate așa ceva. Nu e normal așa ceva. Cum să nu țină? Omul mai ia și el de Crăciun, acolo, să aibă bani de sărbători. Se poate așa ceva?”

„La ce să muncească omul? Să mai pună și porumb, să mai pună și grâu, să mai întrețină și porcul, să scoată și, mă rog, afară de la porc. La ce? Când poate să stea cu mâna așa sau să stea pe marginea șanțului, să primească bani de la stat. Carne spaniolă, italiană sau, mă rog, americană. De care-o fi!”

Măsurile au fost luate, spun autoritățile, pentru a împiedica răspândirea pestei porcine, care a făcut ravagii în țara noastră în ultimii ani. Și pentru proprietarii de ferme, regulile s-au înăsprit. Animalele trebuie transportate în mașini speciale, iar dezinfectarea acestora se va face după fiecare transport. Pentru micii fermieri, asta înseamnă costuri în plus.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: