Românii plătesc salarii babane unor campioane: Echipa Ideală a Mondialului are două jucătoare la noi

Laura Glauser

Norvegianca Henny Reistad a fost aleasă cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, în timp ce în Echipa Ideală a competiţiei au fost incluse două handbaliste care evoluează în campionatului României.

Interul stânga al naţionalei Norvegiei, care a obţinut medaliile de argint la CM 2023, a marcat 52 de goluri la competiţia încheiată duminică, având un procentaj de reuşită al şuturilor de 74%. Reistad a fost cel mai bun inter stânga la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2021, când Norvegia a cucerit aurul.

Cel mai bun portar al CM 2023 a fost Laura Glauser, de la CSM Bucureşti, care a câştigat aurul cu echipa Franţei, iar suedeza Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea), clasată pe 4 cu echipa sa, a fost aleasă cea mai bună extremă dreapta. Titlul de golgheter a revenit cehoaicei Marketa Jerabkova, autoare a 63 de goluri.

Proaspăta campioană mondială Franţa are trei reprezentante în Echipa Ideală, pe lângă portarul Glauser fiind interul stânga Estelle Nze Minko şi extrema stânga Chloe Valentini.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL