Românii și bulgarii – cele mai puține vacanțe din UE

Sursa foto: Pexels

România și Bulgaria se află pe primul și al doilea loc într-un nou clasament al Eurostat privind procentul persoanelor care nu își permit să petreacă o săptămână de vacanță pe an departe de casă, arată publicația Darik, citată de Rador. 

Datele Eurostat arată o inegalitate și un dezechilibru semnificativ între țările din UE în ceea ce privește acest indicator. 60% dintre români nu pleacă în vacanță, pentru că nu își permit, în timp ce în Bulgaria, acest procent este de 44%.

Pe locul trei se află Ungaria cu 43%.

Bulgaria și România se află la coada clasamentului și în ceea ce privește procentul persoanelor care au călătorit cel puțin o dată pe an – 28%.

Numărul de persoane care pleacă în vacanță variază foarte mult în UE, demonstrând inegalități semnificative. Vara este perioada de vacanță pentru mulți europeni. După șapte luni lungi de muncă, august este o perioadă de deconectare și mulți se îndreaptă spre destinații superbe pentru a se bucura de soare.

Cu toate acestea, pentru mulți europeni, vacanțele sunt mai mult un privilegiu. În Spania, procentul populației care nu își poate permite o săptămână de vacanță este de 33%. În Italia, această pondere este de 32%, iar în Franța și Germania, au fost raportate rezultate de 25%, respectiv 23%. Doar 7,9% dintre norvegieni sunt limitați să călătorească din punct de vedere fianciar.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: