Skip to content
Politică

Românii, umiliți la cozi la permise. Ce spune ministrul

România curată

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, spune că se caută soluţii pentru mutarea zonei de paşapoarte într-o altă locaţie decât cea în care se înmatriculează maşinile, pentru a se evita situaţiile de supraaglomerare.

„Este vorba despre o situaţie de supraaglomerare în legătură cu înregistrarea maşinilor (…) Mâine, domnul ministru Tudorache va veni cu noi clarificări pe această chestiune (…). Prefectul de la Bucureşti şi prefectul judeţului Ilfov împreună cu domnia sa vor clarifica care sunt măsurile pe termen (…) imediat şi pe termen mediu şi care presupun, pe de o parte, o mai bună organizare acolo, la sediul Inspectoratului de Poliţie, în sensul în care zona de paşapoarte se caută soluţii pentru mutarea ei într-o altă locaţie (…). Locaţia care în acest moment deserveşte şi pe cei care doresc să îşi reînnoiască paşaportul sau să-şi facă un paşaport (….), respectiv pe cei care doresc să îşi înmatriculeze maşina, cei care susţin examenele auto, deci spaţiul respectiv are acum o destinaţie multiplă, de aici şi constrângerile logistice. Este şi o problemă de personal”, a declarat Violeta Alexandru, joi, la TVR 1.

" "

Potrivit acesteia, măsurile legislative pentru simplificarea în administraţie luate în acest an sunt foarte greu implementat.

„Colegii mei (…) nu pozează în eroii unor situaţii care, iată, încă nu produc efectele (…) pentru care am tras mult, în sensul în care măsurile legislative pentru simplificare sunt foarte greu implementate şi asimilate în managementul instituţiilor publice, iar o dovadă concretă în acest sens este chiar coada care a fost astăzi”, a spus Violeta Alexandru, conform agerpres.ro.

Ea a precizat că această situaţie este cauzată şi de faptul că programul ‘Rabla’ a debutat cu întârziere şi oamenii l-au accesat „pe ultima sută de metri a anului”.

„S-a anticipat poate sub ceea ce de fapt s-a întâmplat astăzi (…). Deşi au mijloace alternative de a se programa pentru a veni în intervalul orar dedicat, (oamenii – n.r.) nu apelează la aceste lucruri în continuare. Se pot face programări şi prin telefon”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *