Skip to content
Sport

Românii vor avea în curând o aplicație care îi poate salva în caz de cutremur VIDEO

În mai putin de doua luni, românii vor avea la dispoziţie un soft pentru telefonul mobil care ne dă detalii despre dezastrele care pot lovi într-o anumită zonă. Şi, in caz de cutremure, inundatii sau orice alta tragedie românii pot primi chiar si indicatii de la distanta.

In mai putin de doua luni poti fi voluntar in situatii de urgenta ajutat de telefonul mobil. O aplicatie pentru dezastre va fi lansata chiar de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Aplicatia iti va da date direct de la autoritati despre pericolele din zona in care te afli si, in caz de cutremure, inundatii sau orice alta tragedie poti primi chiar si indicatii de la distanta.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat duminică dimineaţa un nou cutremur.

Un cutremur de magnitudine 3,4 pe Richter s-a produs duminică dimineaţă la ora 5 şi 15 minute în Buzău. Este al 7-lea seism înregistrat luna aceasta în judeţul Buzău.

De altfel, de la începutul lunii, activitatea seismică din ţara noastră a fost destul de intensă. Numai în februarie, pământul s-a cutremurat de 14 ori, cele mai multe mişcări ale pământului înregistrându-se în Vrancea şi Buzău.

Luna aceasta, cel mai mare seism s-a produs în judeţul Vrancea şi a avut o magnitudine de 3,8 grade.

În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure de magnitudine redusă sau moderată. Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au lansat campania de informare despre pregătirea populației la cutremur, amintește romaniatv.net.

 

1 comentariu la “Românii vor avea în curând o aplicație care îi poate salva în caz de cutremur VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *