Skip to content
Cultura

Romaşcanu: Deschiderea oficială a Programului ”2023 – Timişoara, Capitală Europeană a Culturii”

Facebook/Lucian Romascanu

Deschiderea oficială a Programului „2023 – Timişoara, Capitală Europeană a Culturii” va avea loc pe 17 februarie, a anunţat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

„Nu-mi doresc ca Ministerul Culturii să fie un actor implicat la acelaşi nivel cu Primăria Timişoarei şi Consiliul Judeţean Timişoara, pentru că este o chestiune de promovare locală. Primăria este vioara întăi, pentru că ea investeşte şi trage beneficiul în urma acestui proiect. Ministerul Culturii trebuie să fie un facilizator, cel care asigură finanţarea (…) Îi vom sprijini, dar nu vreau să le luăm scena. Sunt convins că va fi un proiect de succes. Voi merge pe 17 februarie la deschidere”, a declarat Romaşcanu, sâmbătă, la Prima TV.

El a amintit că Premiul „Melina Mercouri”, de 1,5 milioane de euro, a fost acordat Timişoarei de către Comisia Europeană pentru Programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Ministrul a menţionat că unele concerte din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” se vor desfăşura la Timişoara.

Potrivit lui Romaşcanu, colaborarea cu primarul Timişoarei Dominic Fritz a fost „lină”, deoarece „cultura nu trebuie să aibă impuneri politice”.

Contribuţia financiară guvernamentală multianuală pentru Programul naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, prin Ministerul Culturii, este în valoare totală de 166.638 mii lei, din care 51.979 mii lei pentru Programul cultural şi 114.659 mii lei pentru Programul de investiţii, se arată pe site-ul ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *