Romaşcanu spune că Gabriela Firea este în continuare preşedinta PSD Bucureşti

Sursă foto: Gabriela Firea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, vineri, că Gabriela Firea nu va mai fi prim-vicepreşedinte al partidului şi va rămâne în continuare preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, iar Mihai Tudose este pregătit să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

Romaşcanu a fost întrebat cum a justificat Marcel Ciolacu faptul că nu a mai propus anumiţi oameni în funcţii importante de conducere din partid, aşa cum este Gabriela Firea care pierde poziţia de prim-vicepreşedinte.

„Nu îşi aduce nimeni neapărat proprii oameni, toţi sunt membri ai PSD. (…) Nu a greşit nimeni şi nu există schimbări fundamentale. Este o mişcare pe care (Marcel Ciolacu – n.r.) o face în linie cu ce a declarat şi a făcut din 2019 de când a luat interimatul partidului şi mai departe, aceea de împrospăta partidul, de a deschide partidul către oameni valoroşi, de a aduce tineri în partid şi a promovat oameni care sunt în acest moment câştigători în zonele lor de activitate. (…) Gabriela Firea este în continuare preşedinta organizaţiei municipale Bucureşti”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

El a menţionat că Gabriela Firea nu va mai deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, chestiune despre care a discutat chiar ea cu Marcel Ciolacu şi „s-a ajuns la această formulă”.

„Vasile Dîncu va fi vicepreşedinte pentru afaceri europene, fiind la Bruxelles, împreună cu domnul Tudose. Domnul Tudose a spus că se simte pregătit să preia această chestiune (preşedinţia Consiliului Naţional al PSD – n.r.), domnul Dîncu este de acord cu poziţia care i s-a propus, toate lucrurile se discută”, a afirmat Romaşcanu.

În prezent, Vasile Dîncu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, iar la Congresul partidului de sâmbătă va fi propus pentru această funcţie Mihai Tudose. Dîncu va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru afaceri europene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: